Камера за видеонаблюдение

5 тенденции във видоенаблюдението

      С вълнуващите  нововъзникващи технологии , камерите остават основният компонент на системата за обработка на изображения. Така че производителите продължават да въвеждат повече камери в различни форми, с широк спектър от функционалност и разделителна способност.
На търговските изложения за сигурността се демонстритат  продукти с 4K HDCVI, мулти-сензорни камери, ePoE технология, H.265 и подобрени PTZ камери.
Модерните технологии за наблюдение на камерите са:

  • 4K HDCVI технология

Много системи за наблюдение, които се използват днес, са изградени на коаксиална инфраструктура, която остава в добро състояние, но е проектирана за по-ниска резолюция и функционалност в сравнение с настоящите IP системи.
Решението е използването на технология за високодетайлни композитни видео интерфейси (HDCVI). HDCVI камерите са предназначени за заснемане на 720p, 1080p, 4MP и дори 4K изображения с разделителна способност, осигурени чрез стандартно коаксиално окабеляване.
В допълнение, HDCVI камерите позволяват HD видео предаване на дълги разстояния до 1200 метра.
Може би по-важно е ,че HDCVI камерите не са податливи на нито един от рисковете за киберсигурността,защото конвенционалните физически връзки между камери, DVR и други компоненти на системата предотвратяват възможни хакерски заплахи за HDCVI системите.

  • Камери с няколко сензора

Мулти-сензорните камери са най-горещите тенденции  в видеонаблюдението, от въвеждането на IP камерите. Мулти-сензорите осигуряват широкообхватно покритие – без да се компрометира качеството на изображението.
Многоканалните камери осигуряват същото покритие, което обикновено се осигурява от няколко стандартни камери.
Камерите с множество сензори се развиват бързо,като на пазара е налице мулти сензорна камера с вградена PTZ камера – най-доброто интегрирано решение за изображения.

  • ePoE технология

Enhanced Power over Ethernet(ePoE) предлага нов начин за постигане  на предаване на дълги разстояния между IP камерите и мрежовите комутатори.
Най-добре се използва за наблюдение на големи места като складове, паркове, паркинги, стадиони и арени, където местата на камерата са далече от контролния център.
ePoE поема захранването и предаването на данни до 800 метра над конвенционалния  кабел Cat5. Тази способност опростява инсталирането на системата, което води до по-ниски разходи за инсталиране и поддръжка.

  • H.265+ компресия

Въпреки че компресията на H.265 все още е сравнително нова на пазара за сигурност, се въведоха засилени версии,които осигуряват подобрения в производителността на приложенията за наблюдение.
Подобрените технологии за компресия H.265 могат да осигурят до 80% намаляване на изискванията за широчина на честотната лента и съхранение в сравнение със стандартната H.264 компресия.
Системите, използващи усъвършенствани схеми за компресиране H.265,ограничават предаването на ненужни или незначими данни. В резултат на това видеото с високо качество се поддържа, без да се натоварва мрежата или да се претоварват записващите устройства.

  • PTZ подобрения

PTZ камерите продължават да се използват широко за проследяване в реално време на хора или превозни средства.Въпреки това, непрекъснатото движение, което PTZ по своята същност осигурява,консумира повече честотна лента от стационарните камери. Новите 2MP PTZ с компресия H.265 осигуряват перфектната комбинация от ефективност и разделителна способност.

Featured Items