8 интелигентни домашни технологии за рационален живот

Живеем в свят, който непрекъснато напредва, така че може да  се възползвате от най-новите технологии за вашия дом.

        1.Интелигентни брави

Представете си, че можете да отворите входната врата без ключове!Това е бъдещето – врати, които работят с клавиатура, клавишна комбинация, или виртуален ключ за мобилен телефон. Повечето интелигентни брави се предлагат в различни дизайни и цветове, така че обещават да се впишат във вашата естетика.

 

        2. Интелигентно наблюдение

За наблюдение на бебето или домашните любимци, най-новите видео монитори са ключови. Камерите имат детектор за плач и детектор на движение, който изпращат предупреждения към телефона ви. Тяхното нощно виждане ви позволява да записвате в тъмнина – и филтър против шум позволяващ кристално ясен двупосочен звук. 

        3.Интелигентен термостат

Умните термостати   означават, че можете да контролирате температурата във вашия дом, като използвате приложение, от всяка точка на света. Някои приложения дори ви позволяват да контролирате и планирате отоплението за отделните стаи. 


        4.Интелигентни димни детектори

Противопожарната аларма не само предупреждава телефона ви, ако открие дим в дома ви, но и ви позволява да заглушите алармата дистанционно с приложението. Тя дори може да предложи предположение за това какво може да е погрешно или откъде може да идва димът. 


        5.Монитори за качество на въздуха
                                                       
Замърсяването на въздуха  в затворени помещения у дома от домашен прах, домашни животни, дим от свещи, килими и химикали за почистване могат да допринесат за качеството на въздуха на вашия дом. За щастие, мониторите за качество на въздуха могат да ви дадат познания, за да предприемете стъпки, и да го подобрите.


         6.Самонивелиращ се лазер

С помощта на самонивелиращ се кръстосан лазер, за всеки който иска да постави галерия на стената, това е идеалният инструмент. Той проектира лазер, който е 100% прав и позволява бързо и лесно подравняване на всички позиции за пробиване, необходими за окачване на рамка.


        7.Роботните вакууми

Роботният вакуум може и да не е нещо ново, но позволява на вашия робот да почиства, докато сте на работа или в движение. А роботът използва навигационни системи, за да разпознава различни повърхности, за да ги избърсва и съответно ги вакуумира.

      

        8.Самополивни саксии

Обичате растенията, но понякога забравяте  да ги напоявате. Вече има и приспособление за това! Самополивните саксии за растения, идват с индикатор за нивото на водата, който ви казва точно кога трябва да допълвате вашето растение с вода или тор.

Featured Items