Ajax products

AJAX – иновации в защитата и сигурността

Ajax Systems е международна компания, която създава системи за сигурност от най-високо ниво, съчетавайки иновативен инженерен подход с опит, знания и технологичен дизайн. Tя присъства в над 120 страни и работи с компании, които са лидери в областта на системите за сигурност и комуникации.
Мотото на компанията е When Security is Art („Когато сигурността е изкуство“).  Продуктите на Ajax Systems са не само иновативни и надеждни, но и с елегантен и изчистен дизайн, който се вписва във всеки интериор.
Мощният софтуер, вграден в устройствата, прави сложните системи лесни и удобни за употреба, като позволява персонализиране на настройките. Управлението се извършва само с няколко клика през мобилното приложение Ajax Security System (налично за Android или iOS).
На разположение на професионалистите е приложението Ajax Pro – с възможности за дистанционна конфигурация, централизирано управление, преглед история на събитията, създаване  на профили и др.

Най-новите продукти, включени в портфолиото на Ajax Systems са:

     1. LifeQuality – Интелигентните сензори за качество на въздухаLifeQuality

Ajax LifeQuality е безжичен интелигентен сензор, който отчита качеството на въздуха и CO2 сензор с вградени сензори за влажност и температура. Чрез него може да се оцени динамиката на качеството на въздуха у дома, в офиса, на работното място или във всяко друго пространство. Потребителите получават прецизна точност на измерване и изчерпателна информация в приложението.
Швейцарският детектор SHT40 от Sensirion гарантира точността на показанията на LifeQuality за температура и влажност. Шведският детектор Sunrise от Senseair измерва концентрацията на CO2. Тези надеждни детектори се използват дори и в медицинско оборудване.

Комбинираният датчик за влажност и температура е монтиран в изолирана зона на платката, така че показанията на детектора да не се влияят от нагряването на други елементи на устройството. За разлика от повечето други детектори за измерване на CO2, които използват газовите VOC сензори, Ajax LifeQuality използва инфрачервени NDIR сензори, изчисляващи концентрацията на въглерод математически.

LifeQuality не дава фалшиви показания, които могат да възникнат поради изпарения на вещества, аерозоли или парфюми.

           2. LightSwitch – Контрол на осветлението с едно докосванe LightSwitch

Интелигентните ключове се превърнаха в необходим елемент от всяка интелигентна система за сигурност на дома. Ajax LightSwitch съчетава перфектен дизайн и професионални технологии за сигурност. 

Компанията пусна панелите в два основни цвята – бял и черен, и разшири гамата с още шест цветови опции – мъгливо, сиво, графит, слонова кост, стриди и маслина. По този начин потребителите ще имат повече възможности да съчетаят новите устройства в интериорния  дизайна на помещенията си.
Интелигентният ключ на Ajax има голям сензорен панел, който реагира както чрез докосване, така и на безконтактно активиране – достатъчно е само да доближите ръката си на разстояние 15 mm от него.
С LightSwitch се управляват различни осветителни устройства както директно от панела, така и през мобилното приложение на Ajax. Може да се създават различни сценарии за автоматизация – да се включи осветлението по график, при задействане на един ключ да се подаде команда към всички ключове на обекта и с едно движение осветлението да светне навсякъде.
Линията включва едноклавишни, двуклавишни и девиаторен тип ключове, както и рамки с различни размери. LightSwitch се състои от основа, прозрачна рамка и цветен преден панел.  Комплектът може да бъде избран за всякакъв тип помещения: дом, офис, кафене, магазин или фабрика.
LightSwitch поддържа диапазон на мощност на лампи от 5 до 600 W. Управлението е чрез радиопротокола Jeweller, модифициран за домашна автоматизация.

Смартфон с приложението Ajax се превръща в най-доброто дистанционно управление за осветление. Потребителите могат да включат/изключат светлината в движение, напускайки офиса, или седейки вкъщи от дивана. Могат да настроят таймер (от 1 секунда до 2 часа), както и да управляват завеси или всяко друго изпълнително устройство на Ajax, дори дистанционно.

         3.WaterStopДистанционно управляван спирателен вентил за вода

WaterStop е кран за автоматично спиране на водата с възможност за управление от смаAJAX-WATERSTOPртфон. Позволява дистанционно спране на водата в обект с монтирана система за сигурност Ajax. Устройството съчетава висококачествен клапан и мощен електрически задвижващ механизъм с контролен блок, свързан към Hub Ajax чрез криптирания радиопротокол Jeweller.

WaterStop можете да се управлява от всяка точка на света –  да проверите състоянието на устройството и да смените позицията на вентила във всеки един момент. За целта всичко, от което се нуждаете, е интернет връзка и приложението Ajax.

Ако се задейства LeaksProtect или детектор за теч на вода на друг производител, WaterStop автоматично ще спре водата след 5 секунди. В същото време всички потребители на Ajax заедно с охранителната компания получават известие за активирането на алармата. В допълнение към алармата за изтичане на вода е възможно да се настрои и спиране на водата в определен час или когато системата за сигурност е активирана.
Електрониката е защитена от прегряване.
Съвместим е с тръби за студена и топла вода.

Ако имате нужда от допълнителна информация, препоръчваме ви да се обърнете към нашите експерти, за да получите професионални съвети и насоки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Featured Items